NBA Insights & Thoughts: Το ΝΒΑ blog που μια στο τόσο ανανεώνεται

10 Αυγ 2012

Release the Manimals


Θα μας τρελάνει ο Ujiri? Δε μας έφταναν οι Netsάκοι, τώρα θα πρέπει να έχουμε και δεύτερη αγαπημένη ομάδα. 


Μόλις επισημοποιηθεί το trade που γράφεται τις τελευταίες ώρες, οι Nuggets θα φέρουν τον Iggy στο Colorado σε αντάλλαγμα για τους Harrington και Afflalo, θα αποκτήσουν έναν παίκτη κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των Nuggets του George Karl. Ο ορισμός του "coast to coast" σε παίχτη, ο Iguodala ταιριάζει τέλεια σε αυτό που έχει εφαρμόσει με επιτυχία τους τελευταίους μήνες ο πολυνίκης, θα του δώσει ένα καλύτερο upgrade στην περιφέρεια στη θέση του Afflalo.

Θεωρητική σύγκριση του τί μπορεί να προσφέρει ο Iggy σε σχέση με τον Afflalo αδυνατώ να κάνω, αφού ο Karl σχεδιάζει κάθε παιχνίδι διαφορετικά από το προηγούμενο. Όποιος παρακολούθησε τη σειρά του Association θα είδε ότι τη μία στήριζε μια σειρά παιχνιδιών στον Harrington, το οποίο τον έφερνε μέχρι πριν από τον πάγκο, στο άλλο παιχνίδι μιλούσε με τον Gallinari για να ηγηθεί αυτός, σε κάποιο άλλο ήλπιζε ο Lawson να είναι ο κεντρικός άξονας.

O Afflalo έφτασε στο σημείο να είναι ένας φτασμένος παίκτης, με συγκεκριμένες αρετές στην περιφερειακή άμυνα και έχοντας αναπτύξει το επιθετικό παιχνίδι του, ως ένας πολύ αξιόπιστος moving behind the screens σουτέρ τριών πόντων. Τελείωσε τη σαιζόν με 16 παιχνίδια +20 πόντων, πίσω μόλις από τον Ty (είχε 21) και ήταν από τις σημαντικότερες σταθερές αξίες σε αυτά τα δυο-τρια πράγματα που προσέφερε. Δεν είχε ηγετικά χαρίσματα, είχε τα σκαμπανεβάσματά του, αλλά έκανε πολύ καλό δεύτερο μισό και γενικά είχε μια ανοδική πορεία από τότε που βρέθηκε μέσω της ανταλλαγής Billups-Iverson στο Denver, κάτι που πολύ εύκολα φαίνεται απ' τα στατιστικά του.

Με το συμβόλαιό του να έχει περίπου $ 30 εκ. έως το 2015-16 οι Nuggets εύκολα θα μπορούσαν να τον κρατήσουν μέχρι το τέλος. Το ερώτημα που μου δημιουργήθηκε ήταν πώς αφήνεις έναν τόσο χρήσιμο παίκτη για να πάρεις κάτι περίπου το ίδιο, που είναι όμως πιο flashy και energy boost. Ο Karl θεωρώ ότι σκέφτηκε ότι ο Afflalo εξάντλησε τα περιθώρια βελτίωσής του ως παίκτης και λατρέυει να δουλεύει με παίκτες που έχουν κίνητρο να γίνουν καλύτεροι. Αυτός είναι ο λόγος που υπέγραψαν τον McGee, αυτός ο λόγος που ο Farried βρέθηκε ανάμεσα στους 4-5 καλύτερους rookies φέτος, ο ίδιος λόγος που ο Afflalo από παίκτης των 10-15 λεπτών στους Pistons έγινε ο παίκτης των 34 λεπτών και των 15π. μ.ο. Αλλά κακά τα ψέμματα δε μπορώ να φανταστώ τον Arron να κάνει κάτι πολύ καλύτερο μία επανάληψη αυτού που παρουσίασε φέτος. Η η φετινή του χρονιά, του προσέδωσε μεγάλη ανταλλακτική αξία και ίσως σε αυτό να πόνταρε ο Ujiri για να πάρει κάτι καλύτερο. Για να υπάρχει ισορροπία σε συμβόλαια (7εκ + 7εκ για τα 14εκ του Ντάλα) και η ασφάλεια για την άλλη ομάδα να γίνει bust ο Afflalo, οι Nuggets έδωσαν και τον Al Harrington.

Στεναχώρια για την έξοδο του Afflalo όμως δεν υπάρχει από τη στιγμή που έρχεται στην ομάδα ο Iggy. Ηδονίζομαι και μόνο που θα μπορεί να υπάρχει πεντάδα με Miller/Lawson και Iggy,Gallo, JaVale/Faried...

Fast break frenzy...

Release the manimals...

Ένα υψηλό draft pick που ανέβηκε εκεί που τελικά επιλέχθηκε, λόγω των εντυπωσιακών έμφυτων αθλητικών προσόντων του. Το ερώτημα για τον Iguodala πάντα, ήταν αν θα κατάφερνε να δουλέψει στην τεχνική και το σουτ, ώστε να γίνει ένας all-star.

Το καλό για αυτόν και τους Sixers ήταν ότι ακόμα και στα 28 του σήμερα, παραμένει ένα τέρας ενέργειας και αθλητικότητας, διατηρώντας έτσι σημαντικό trade value. Το κακό ήταν ότι δεν εξελίχθηκε ποτέ σε κάτι καλύτερο από έναν second best player, κάτι που φάνηκε τρομακτικά φέτος με το breakout του Holiday και του Lou Williams. Ο Iggy έπαιζε σε μια ομάδα που είχε 2-3 παίκτες στη θέση του, που μπορούσαν να κάνουν πάνω-κάτω τα πράγματα που έκανε εκείνος, αλλά με πολύ λιγότερα χρήματα. Κοινώς, το πείραμα "Andre Iguodala: franchise player" είχε προ πολλού αποτύχει για τους Sixers. Αντ' αυτού οι Sixers θα πάρουν τον 2ο καλύτερο big man της Λίγκας αυτή τη στιγμή και έναν πολύ χρήσιμο επιθετικό παίκτη στην περιφέρεια (J-Rich).

Ο Iggy δε θα χρειάζεται πλέον να αποδείξει ποιος είναι ή ποιος θα έπρεπε να είναι, θα πάει στην ομάδα του Karl, που η βασική αρχή της επιτυχίας της είναι ότι ότι κανείς παίκτης δεν είναι πάνω από την ομάδα, αλλά μέσα από το παιχνίδι της αναδεικνύονται οι παίκτες και όλοι είναι χρήσιμοι ή θα χρειαστούν να προσφέρουν σε κάποιο σημείο της Regular Season. Ένας ρόλος που πιστεύω ότι ταιριάζει γάντι στον Olympian.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου