NBA Insights & Thoughts: Το ΝΒΑ blog που μια στο τόσο ανανεώνεται

5 Μαΐ 2012

Chris Paul's Clippers

Grizzlies@Clippers Game 3 preview

Πριν βρεθεί στο Los Angeles o Chris Paul, υπήρχαν οι Clippers.

Πλέον και στο εξής υπάρχει ένας ακόμα υπολογίσιμος αντίπαλος για όποιον έχει βλέψεις να προχωρήσει στα playoffs της Δυτικής Περιφέρειας: είναι οι Clippers του Chris Paul και σε λίγη ώρα θα προσπαθήσουν να πάρουν το 3ο παιχνίδι στην έδρα τους απέναντι στον αντίπαλο που κατάφερε να τους κλέψει τη δεύτερη νίκη στο game2. Τρελούτσικο, αλλά κάπως έτσι πρέπει να είναι τα πράγματα στο Μυαλό του CP3.

Fast Track από το game2:

Καμία έκπληξη, το mindset των Clippers ήταν από την αρχή στο Fedex Forum: φοβερά πιεστική άμυνα, αποφασιστικές κινήσεις και physical play. Για λίγα λεπτά οι Grizzlies δεν καταλάβαιναν τί γίνεται, πρέπει να έκαναν γύρω στα 3-4 λεπτά να σκοράρουν το 1ο τους. Η αρχική αναστάτωση όμως έδωσε τη θέση της στην αυτοπεποίθηση που παίρνουν οι Grizs από το ίδιο το επιθετικό τους παιχνίδι. Passing game inside-out, pick n rolls και ξαφνικά θυμόμαστε αυτό που κάναμε όλη τη χρονιά. Situation = controlled.

Ο Speights στο pick n pop με τον Conley, πάσα για τον Gay στον αιφνιδιασμό

Το παιχνίδι μέχρι και το τέλος της 3ης περιόδου ήταν κλειστό, ένα κλασσικό match-up ισοδύναμων ομάδων, ένα Ευρωπαϊκό Παιχνίδι Final-Four με τις ομάδες να σκοράρουν back2back καλάθια και να μη μένει πίσω στο σκορ κανείς. 

Άμυνα του Tony Allen σε τρίποντο του Bobby Simmons

 Screen του Gasol στον Conley, spacing και running pull up jumper


Στην αρχή της 4ης για τους Clippers ξεκίνησαν ο Mo Williams στη θέση του Paul και η front line σε ένα περίεργο σχήμα αποτελείτο από Kenyon Martin, Griffin και Reggie Evans. O Evans ήταν πάνω σε Gasol και Randolph κατά χρονική σειρά, ο Griffin σε Speights και Randolph αντίστοιχα και ο Martin στον Gay! Ήταν η δεύτερη φορά που ο Martin έπαιρνε τον Gay στη σειρά μετά το μαρκάρισμα στην τελευταία φάση του game1. Σε μία φάση έπαιξε καλή άμυνα, αλλά όλο αυτό δεν κράτησε πολύ, αφού το rotation έφερε Pondexter και O.J.Mayo μέσα. 

O Mo Williams με απανωτά καλάθα έφερε τη διαφορά στους 4 μετά από πολύ ώρα, ο Mayo όμως με 5 συνεχόμενους πόντους (όλοι με τα trademark pull up jumpers του). Στην επόμενη φάση ο Paul κάνει ένα τρομακτικά 4pt play με τη διαφορά να ξανακατεβαίνει στους 4. Τρίποντο του Mayo ξανά και +7. Ο Mayo παίζει πλέον και άμυνες (δεν το λες και άμυνα, αλλά προσπαθεί) πάνω στον Paul.
 Στο σημείο αυτό τραυματίζονται ελαφρώς ο Bledsoe και ο Mo, κάτι που τους βγάζει από τον ρυθμό τους (ειδικά τον Μο που είχε το scoring touch σε εκείνο το σημείο). Στο 4:44 πριν το τέλος επιστρέφει ο Gay και στο μαρκάρισμά του μένει ο Young, που ήταν στο παιχνίδι εκείνη τη στιγμή.

Tο μάτι του Paul μπορεί να γυάλιζε σε όλο το παιχνίδι, έκανε τσαμπουκάδες και ήταν απίστευτα tough, αλλά ο Randolph είχε μεγάλο αντίκτυπο στις τελευταίες φάσεις σε άμυνα και επίθεση. Καλάθι μετα από άστοχη βολή, κλέψιμο και προς το τέλος ένα πολύ κρίσιμο επιθετικό ριμπάουντ. Οι Clippers δεν είχαν τέτοιον παίκτη. Είχαν έναν αρκετά καλό Griffin, που έκανε σίγουρη δουλειά στα τελειώματα. Τη νίκη όμως στους Grizzlies την έδωσαν τα ριμπάουντς. End of story.

Η συνέχεια ανάλογη των δύο παιχνιδιών που προηγήθηκαν. Αίμα, δάκρυα κι ιδρώτας...Ενδεικτική μια φάση που με έκανε να ξεσηκωθώ με την ένταση. Σφαγή για το ριμπάουντ, συνεχόμενες επιθέσεις για το Memphis σε μία επίθεση που διήρκησε περίπου 35 δευτερόλεπτα, που όμως κατέληξε...σε καλάθι των Clips με ηθικό αυτουργό τον Paul.See you on Chris Paul's ground.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου