NBA Insights & Thoughts: Το ΝΒΑ blog που μια στο τόσο ανανεώνεται

2 Δεκ 2010

Heat@Cavs LeBron Watch

Συντονιστείτε: 3:00 π.μ. τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Τελευταία νέα:

- Λεπτομερείς οδηγίες έχουν μοιραστεί στους local fans σχετικά με την αντιμετώπιση του LeBron στα διάφορα σημεία του παιχνιδιού. Βλέπε σχετικά στο Anti-LeBron Thread στο Basketforum (credits to Leon_CP3, Omar u're the man). Ξεκινάει με ειρωνικά γέλια, και ρυθμικά NO-RING-KING, TRAITOR, DELONTE και κορυφώνεται με SCOTTIE PIPPEN και άλλα εμετικά...

- Ο Dan Gilbert-στην κοσμάρα του, προσέλαβε τις υπηρεσίες Νομικού Γραφείου για τη διερεύνηση της πιθανότητας δωροδοκίας του LeBron από πλευράς Miami Heat, ώστε να συμμετάσχει στις σχετικές συζητήσεις το καλοκαίρι. Το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος είναι μαζί με την "τρομοκρατία" και τη φοροδιαφυγή οι κυριότεροι λόγοι δίωξης επιχειρήσεων στις Η.Π.Α. Λέγεται ότι ο Gilbert σκοπεύει μετά το πέρας της ιδιωτικής αυτής ενέργειας, να παραδώσει φάκελο με τα συμπεράσματα στον Stern. Στην περίπτωση που το ΝΒΑ διεξάγει έρευνες και αποδειχθεί κάτι παράνομο, υπάρχει η πιθανότητα τιμωριών για τους εμπλεκόμενους (ακόμα και για παίκτες), πρόστιμα έως και αφαίρεση draft-picks.


- Δύο από τους παίκτες των Cavs που μίλησαν φάνηκαν πιο cool από ποτέ. Ειδικά ο Mo Williams, που λίγο έλειψε να σταματήσει το μπάσκετ το καλοκαίρι μετά από την απόφαση του LeBron να αφήσει την προηγούμενη ομάδα του στα κρύα του λουτρού. Αναφερόμενος στο παιχνίδι δήλωσε ότι υπάρχει 20.000 κόσμος πίσω τους, όχι μόνο φίλαθλοι των Cavs, αλλά και εκατομμύρια που θα παρακολουθούν από την τηλεόραση και θα νιώθουν με το μέρος τους ("we've got people who aren't even Cavs fans, who will be pulling for us. We've got a lot behind us"). Ερωτηθείς για την "decision" τόνισε ότι πρόκειται για κάτι που ανήκει στο παρελθόν και έχει τελειώσει για να προσθέσει ότι δεν τον επηρεάζει πλέον σε προσωπικό επίπεδο.
Δηλώσεις έκανε και ο Booby Gibson, που κάνει ίσως την καλύτερή του χρονιά φέτος, λέγοντας ότι έχει κρατήσει ακόμα επαφή με τον Bron, έδωσε σημασία επίσης στο γεγονός ότι στην rooky του χρονιά του είχε σταθεί και τον είχε βοηθήσει, αλλά στο παιχνίδι θα είναι αντίπαλοι και στο τέλος θα ανταλλάξουν χαιρετούρες.
Αρκετά ουδέτερη και στάση "με κατανόηση" η pre-game αποδοχή από τους πρώην συμπαίκτες. Επαγγελματική και ανθρώπινη. 

Quotes για την επιστροφή:
James: Αναφέρθηκε στην ιδιαιτερότητα της επιστροφής στο γήπεδο ως φιλοξενούμενος (άλλη εμφάνιση, αποδυτήρια, πάγκος)
Wade: Θέλει τη νίκη για να είναι χαρούμενος και για να φάει τα chicken wings, που θεωρεί από τα καλύτερα στα γήπεδα του ΝΒΑ (off-topic Dwayne.....)
Durant: Ελπίζει να είναι (o James) ασφαλής και είναι σίγουρος ότι το παιχνίδι θα είναι συναισθηματικά φορτισμένο
Vince Carter: Eλπίζει οι φίλαθλοι να μην παρεκτραπούν, αν και θεωρεί ότι έχουν τα δίκια τους
Artest: Θεωρεί ότι ο James πρόσφερε πολλα στους Cavs και οι φίλαθλοι πρέπει να το εκτιμήσουν
Shaq: "Το παιχνίδι ξεκινάει στις 3:00...Θα είμαι μπροστά στην τηλεόραση από τις 1:30" (that's my Shaq!)
Reggie Miller: Είναι από τα παιχνίδια που αναμένει με ανυπομονησία να δει, αφού περιμένει ότι οι Cavs θα τα δώσουν όλα και ελπίζει να μη σημειωθούν έκτροπα, αφού θα βλέπουν και παιδιά(!!!)
Lionel Hollins: Περιμένει και αυτός να δει (join the club) anti-lebron T-shirts και τέτοια, αλλά δε θεωρεί ότι ο LBJ θα επηρεαστεί.
Stan Van Gundy: Θυμήθηκε την πρώτη χρονιά του Riley με τους Heat όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με την προηγούμενη ομάδα του (Knicks) στο MSG, τις φωνές του κοινού και την πίεση του Τύπου.

3 σχόλια:

  1. Και το Quote του Van Gundy ξυπνά αναμνήσεις, όχι μόνο για τον πρωτοφανή συμβιβασμό που επιβλήθηκε με την παραχώρηση του McCarty συν μετρητά αλλά κυρίως γιατί έτσι γεννήθηκε το σπουδαιότερο rivalry των late 90's με τα επεισόδια του να εκτυλίσσονται επί 4 σερί σεζόν στα playoffs.

    Αυτά τα love-hate situations γενικότερα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον κι ένα αφιέρωμα σε τέτοιες καταστάσεις δεν θα ήταν κακή ιδέα ;)

    Καλή δύναμη aegean αν κι εμένα δεν θα με χάλαγε μια επιστροφή Lebron αντίστοιχη του Carter στο Toronto. Όχι τίποτα άλλο, αλλά για να συνεχιστεί ο ντόρος και τις επόμενες μέρες και να' χουμε να λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να τα λέμε τρώγοντας μαζί chicken-wings, βεβαίως βεβαίως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή