NBA Insights & Thoughts: Το ΝΒΑ blog που μια στο τόσο ανανεώνεται

12 Οκτ 2010

Get rid of your pathetic beardless life...

Οι γεννιάδες και το μούσι είχαν πάντα οπαδούς μέσα στο ΝΒΑ. Κατά καιρούς διάσημοι και λιγότερο γνωστοί άφηναν τα γένια τους να μεγαλώσουν και αυτά τους αντάμοιβαν πλουσιοπάροχα, δημιουργώντας αξιοπορόσεκτους σχηματισμούς που τραβούσαν τα βλέμματα. Wilt Chamberlain, Kareem Abdul-Jabbar, Bill Walton, James Worthy, Walt Frazier, ακόμη και ο "άγνωστος μπασκετμπολίστας" Phil Jackson είχαν φωτογραφηθεί με μούσι.

Δυστυχώς σήμερα λίγοι έχουν καταλάβει την αληθινή υπόσταση που έχει ένα μούσι: το μούσι αποτελεί μία ξεχωριστή οντότητα, που πρέπει (σωστά) να διαχωρίζεται από το σώμα του φορέα του και να μη συγχέεται με αυτό, παρερμηνευόμενο ως τριχική προέκταση. Το μούσι δίνει μία ιδιαίτερη μαγεία που κάνει τη ζωή του καλλιεργητή του διαφορετική. Μπορεί να λείπει η αστραφτερή λάμψη που προσφέρει το ξυρισμένο πρόσωπο, αλλά το μούσι προσφέρει στο πρόσωπό ένα μυστήριο, που το συνοδεύει αυτή καθαυτή η ύπαρξή του.

Δεν είναι τυχαίο ότι μεγάλες προσωπικότητες της Ιστορίας και της Φαντασίας (Αρχαίοι Έλληνες Φιλόσοφοι, Ιησούς, Marx, Πανοραμίξ, Pai Mei, Toshiro Mifune, Chuck Norris, Sebastien Chabal) είχαν μούσι και ένα μεγάλο μέρος της Σοφίας τους πήγαζε εξ' αυτού.

Από τους σημερινούς παίκτες μόνο ο Baron Davis έχει πραγματικά αντιληφθεί τη σημασία που έχει το Μούσι στη ζωή του και προσπαθεί να αναδείξει τις μαγικές του ιδιότητες. Αν και το retro look φαίνεται ότι ήταν μόδα και πέρασε, υπάρχουν ακόμη κάποιες φαεινές εξαιρέσεις που ξεχωρίζουν σαν τη μύγα στη σως γιαουρτιού. Από τα roster των ομάδων που πιθανότατα θα δηλωθούν σε λίγες μέρες ψάξαμε και βρήκαμε τα πιο ενδιαφέροντα μούσια της σαιζόν:

1. Baron Davis (LA Clippers): Ο αναβιωτής του κινήματος, παρουσιάζεται από πολλούς ως σημείο αναφοράς στη σύνδεση του σημερινού κόσμου με το στυλιστικό παρελθόν των 60's-70's. Δημιουργός του Boom's Beard, είναι περήφανος για το μούσι του και αναγνωρίζει ότι αυτό τον κάνει τόσο ιδιαίτερο.


2. Gilbert Arenas (Washington Wizards): Έχοντας χάσει τσάμπα και βερεσέ σχεδόν μία χρονιά αγώνων και αρκετά δολλάρια από την τσέπη του, ο Hibachi είχε κάθε λόγο να αφήσει μούσι. Το κράτησε σε όλη την preseason, αλλά πρόσφατα μαθεύτηκε ότι πρόκειται να το ξυρίσει, αφού μετά τα περσινά ρεζιλίκια αναγκάστηκε να γίνει το "Υπόδειγμα Παίκτη" και να δηλώσει αιώνια πίστη και υποταγή στον Κομισάριο.

3. James Harden (OK City Thunder): Εξέπληξε ευχάριστα ο sophomore του Κεραυνού, όταν διαπιστώθηκε ότι όχι μόνο κράτησε το μούσι που είχε όταν μπήκε στην 1η του χρονιά στο ΝΒΑ, αλλά το  αγάπησε και το καλλιέργησε σε βαθμό που ίσως ψηφιστεί το καλύτερο Μούσι για τη χρονιά 2010-11.

4. Ronny Turiaf (NY Knicks): Ο συμπαθής Γάλλος μπορεί να αλλάζει κομμώσεις και στυλ, αλλά παίζει πάντα με το μούσι του. Φέτος χαρούμενος για το νέο ξεκίνημα στους Knicks μετέδωσε τη χαρά και στο μούσι του που μεγάλωσε ακόμα περισσότερο από το συνηθισμένο μήκος του.5. Reggie Evans (Toronto Raptors): Συγκαταλέγεται εύκολα και στην πρώτη δεκάδα με τους πιο άσχημους παίκτες, ο Evans δεν έχει αφήσει μούσι πιστεύοντας σε κάτι ανώτερο, αλλά για να καλύψει την ασχήμια του. Το γεγονός αυτό δεν τον τιμάει φυσικά. Φέτος θα αγωνίζεται με μούσι και κόκκινη κορδέλα, θεωρεί (λανθασμένα) ότι του δίνει μυστικές ικανότητες για να παίρνει αμυντικά ριμπάουντ.
6. DeShawn Stevenson (Dallas Mavericks): Ο γνωστός, γραφικός DeShawn, συνεχίζει να κρατάει του μούσι του, ως απαραίτητο συνοδευτικό αξεσουάρ για τα διάφορα τατουάζ του. Δυσεύρετες οι φωτογραφίες του ως Maverick, έμαθα ότι πήρε την player option για την τελευταία χρονιά του συμβολαίου του ($4 εκ. είναι αυτά!) και με τα μυαλά που κουβαλάει ίσως είναι και η τελευταία του. 
7. Steven Hill (Portland Trail Blazers): Αν μου τον έδειχναν χωρίς λεζάντα, θα έλεγα ότι είναι ο γιος του Bill Walton που παίζει βυσματικά στους Blazers. Η φωτογραφία είναι από το προηγούμενο training camp και η είδηση είναι ότι οι Blazers τον υπέγραψαν, αφού δε μπορούν να κάνουν διαφορετικά με τον Oden. Αν μάθω ότι ακούει Devendra Banhart θα εξηγηθούν όλα...

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας:
Harden: 31,3%
Davis: 25%
Stevenson, Evans, Hill: από 12,5%
Arenas: 6,3%

Ο λαός ψήφισε Harden και γι' αυτό θα δημοσιέυσουμε μία ακυκλοφόρητη φωτογραφία από την Preseason (sincerely, είναι vidcap!) που μετά την προπόνηση με την τσαντούλα του ετοιμάζεται να πάει σε rave party.


1 σχόλιο:

  1. Προσωπικά προτιμώ το μουστάκι του Adam Morrison (δυστυχώς το ξύρισε), γιατί "with great stache, comes great responsibility"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή