NBA Insights & Thoughts: Το ΝΒΑ blog που μια στο τόσο ανανεώνεται

8 Ιουλ 2010

"LeBron's Summer" ends, LeBron's vacations starts

Λίγες ώρες πριν το ανακοινώσει. Επιτέλους θα δώσει λίγο νόημα στη ζωή μας. Αυτός. Θα έχει πει το όνομα της νέας του ομάδας ήδη στο πρώτο 10λεπτο της πολύκροτης συνέντευξης τύπου. ESPN κατά τις 4 το βράδυ...

Ο ντουνιάς έχει βουϊξει ότι ο LeBron θα κάνει Join με τις άλλες δύο σειρούλες του: τον Wade και τον Bosh στο Miami. Από το πρωί όλο το buzz είναι αυτή η είδηση.

Από την άλλη ο Marc Spears του Y!Sports υποστηρίζει ότι ο Chris Dennis, ένας από τους στενότερους ανθρώπους του LeBron που τον γνωρίζει από την παιδική ηλικία, πιστεύει ότι μέχρι και τη στιγμή της ανακοίνωσης ο LB θα είναι αναποφάσιστος. Δύσκολο να το πιστέψει κανείς? Κι όμως είναι, ειδικά από τη στιγμή που οι δύο σημαντικότεροι διεκδικητές του (Miami Heat και Chicago Bulls) έκαναν ήδη τις κινήσεις τους δελεάζοντας τον. Οι Heat πήραν τους δύο καλύτερους που κυκλοφορούσαν. Οι Bulls έναν από τους πέντε καλύτερους.

O LeBron πλέον έχει να διαλέξει ανάμεσα:

-σε μία ομάδα (Heat) με ήδη δύο superstars που κανονικά θέλουν τουλάχιστον 20 σουτ ο καθένας και έτσι έχουν συνηθίσει να παίζουν. Φανταστείτε και έναν ακόμη με άλλα τόσα. Οι επιθέσεις δεν είναι αρκετές.
 Το συμβόλαιο που μπορεί να δωθεί ως maximum δε θα το πάρουν όλοι εύκολα οι 3 superstars. Ο LeBron είναι απίθανο να μην πάρει max deal εκεί που θα πάει, αν αυτή η ομάδα δεν είναι οι Cavs. Με το sign n' trade το συμβόλαιο του Bosh θα γίνει αυτομάτως 6ετές. Δεν ξέρω που θα βρεθούν τα λεφτά αν ο Beasley δε θέλει να μετακινηθεί (και δε θέλει, αφού ακροβατεί στο όριο μεταξύ α) ενός καλού παίκτη που περιμένουν από αυτόν επιτέλους να δικαιολογήσεις το όνομά του και β) ενός παίκτη που είχε καλή φήμη και τελικά δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες). Μια μετακίνηση του Beasley σε ομάδα που δε θα βρει ευκαιρίες (ανταγωνισμός στη θέση του, προπονητής κ.ο.κ.) θα σήμαινε πιθανότητα μία κατακόρυφη πτώση στην εμπορική του αξία. " Όλα για το Πρωτάθλημα με κάθε κοστος"? Δε νομίζω ότι ταιριάζει στον LeBron. Odds: 25%.

-σε μία ομάδα (Bulls) με έτοιμα τα 4/5 της πεντάδας. Rose, Deng, Boozer, Noah. Και έτσι να είναι μπαίνουν χαλαρά στα playoffs. Αν ο LBJ αποφασίσει να πάει βρίσκει αυτομάτως θέση στην πεντάδα, έναν καθαρό άσσο να τον γλιτώνει από το δημιουργικό κομμάτι και το distribution και δυνατά κορμιά στη ρακέτα, όπως είχε συνηθίσει να έχει στο Cleveland (μάλλον ακόμη καλύτερα με Noah στο mix). Θα πάρει max contract και οι Bulls ακόμα θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν έναν αξιόπιστο παίκτη στο 2 (Reddick, Matthews). Πολλά σουτ για τον LeBron. Πιθανότητες να πάει στο Chicago: 70%.

To σενάριο να πάει στην Νέα Υόρκη δεν το βρίσκω πιθανό. Θα είναι εκτός λογικής. Τους Clippers ήδη τους απέρριψε στέλνοντας επιστολή που τους ευχαριστούσε (!) για το ενδιαφέρον. Οι Nets, μετά από την αποτυχία τους να υπογράψουν κάποιον από τους Free Agents (ούτε καν τον Boozer δε μπόρεσαν να δελεάσουν), είναι εκτός παιχνιδιού.

Η επιλογή να μείνει στο Cleveland είναι τρομερά δύσκολη. Οι Cavs (Ferry, Woodson) έχασαν την ευκαιρία να τον πείσουν ότι υπάρχει τρόπος να πλαισιωθεί ο Bron με τους κατάλληλους παίκτες. Πλέον μένοντας στο Cleveland ο LeBron θα έχει να αντιμετωπίσει όλα τα αρνητικά συναισθήματα από τις συνεχόμενες αποτυχίες και κάθε αποτυχία θα φαντάζει ακόμα μεγαλύτερη απ' ότι πραγματικά θα είναι όσο περνάει ο καιρός και ο LeBron δεν παίρνει τίτλους. Ο LeBron δε φαίνεται άνθρωπος της υπομονής. Όταν το 2009 αποκλείστηκαν από τους Magic δεν συνεχάρη κανέναν και έφυγε έξαλλος στα αποδυτήρια. Δίνω 5% πιθανότητες να μείνει.

Η αυτονόητη επιλογή είναι Bulls. Χωρίς φόβο και πάθος.


To Πρωτάθλημα είναι εφικτός στόχος και για τις δύο ομάδες, στη μία η δόξα θα είναι δική του, στην άλλη θα είναι των Τριών. Μπορεί να το δεχθεί αυτό κάποιος που τον παρουσίασαν ως τον νο1. όλων των εποχών ή μήπως εκείνος δεν πιστεύει το ίδιο??? Η απάντηση είναι του LeBron και θα είναι γνωστή σε λίγες ώρες...

Σημείωση: Οι Bulls με $ 504 εκ. είναι η 3η πιο εμπορική ομάδα στο ΝΒΑ σύμφωνα με τον Forbes (2008), μετά από Knicks και Lakers. Η εμπορικότητα του LB θα συνεχιστεί στο Chicago.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου