NBA Insights & Thoughts: Το ΝΒΑ blog που μια στο τόσο ανανεώνεται

3 Ιουν 2010

...2008 is "another story" (don't tell me...)

Οι τελικοί ξεκινούν απόψε. Ας δούμε το ζουμί από τις κυριότερες δηλώσεις και ένα preview με τα matchups.
Interview-day for Game 1:
LALήσαντες:

Κοbe Bryant [respect for Rondo]
Όταν τον ρώτησαν αν πιστεύει ότι θα δυσκολευτούν λόγω της ύπαρξης αρκετών ομοιοτήτων με τη δυσκολία που έλαβαν από τον Westbrook στην 1η φάση κούφανε πολύ κόσμο: "Not many (similarities): Westbrook is more of a power guard. (Rondo) i think is one of the best. He plays both ends of the floor extremely well. Defensively he really has a very big impact in the game". Συνέχισε για τον Rivers: "I love Doc" αναφέροντας ένα περιστατικό που βρήκε την ευκαιρία να τον γνωρίσει και να μείνει εντυπωσιασμένος από την προσωπικότητά του. 
Βήμα 1 για τη νίκη: Αναγνώριση του αντιπάλου και των δυνατών του σημείων. Ο Κοbe ξεκίνησε την πολεμική προετοιμασία.

Andrew Bynum [play defence!]
"We got to play defence, got to play defence..."Ok, το καταλάβαμε ότι οι Suns έβαζαν όσους πόντους ήθελαν. 
Κατάσταση Γονάτου, 3/6/2010 ώρα 21:43: Το γόνατο ξαναγέμισε υγρό. Το υγρό είχε αφαιρεθεί πριν 2 ημέρες, αλλά σε 12 ώρες ξαναγέμισε. Πονάει γόνατο, κόψει γόνατο...

Ron Artest [where's the rivalry?]
'Οταν τον ρώτησαν πώς αντιλαμβάνεται τη μακροχρόνια κόντρα Lakers-Celtics (lol). Ευχαριστημένος που βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας, αδιάφορος στο πώς πρόκειται να μαρκάρει τον Pierce.

Pau Gasol [be aggressive]
Όταν ρωτήθηκε για το πώς θα αντιμετωπίσει τον Garnett δήλωσε ότι "i got to be aggressive" και στη συνέχεια παρομοίωσε την κατάσταση με τον Stoudemire ("Amare was a tough challenge"), όσο είχε να κάνει με τις επιθετικές προσπάθειες που έπαιρνε και εστίασε στα pick n' pops του KG και τον κίνδυνο όταν βρίσκει open jumpers. Τόνισε (στο σημαντικότερο της αναφοράς του) ότι παρόλο που πάνω-κάτω η ομάδα των Lakers ήταν η ίδια με το 2008, δεν υπάρχει σύγκριση όσον αφορά το πόσο πιο έμπειροι και δυνατοί νιώθουν σήμερα (gives one level up, όπως δήλωσε). Κατέληξε υποστηρίζοντας ότι το πλεονέκτημα έδρας θα βοηθήσει.

Lamar Odom [stop penetrations]
"Take care of basketball and that's it". Πρέπει να τον είχε σκάσει πριν τις δηλώσεις πάλι...

The Green Manalishi

Ray Allen [be physical at both ends]
O David Aldridge ρώτησε τον Allen αν αισθάνεται ότι υπερασπίζεται πραγματικά τον τίτλο που πήρε το 2008, παίζοντας κόντρα στην ομάδα που κέρδισε πέρυσι τον τίτλο. Ευτυχώς απάντησε αρνητικά! Είπε ότι η ευκαιρία τους να υπερασπιστούν το πρωτάθλημα πέρυσι σταμάτησε στους τραυματισμούς (βλ. Garnett). Είπε επίσης ότι θα ήταν πρόκληση γι'αυτόν να κατακτήσει και 2ο πρωτάθλημα γιατί έτσι θα μπορεί κι εκείνος να λέει ιστορίες από Finals στα ανήψια και τα εγγόνια του μια μέρα, όπως ο Danny Ainge (lol!).


Kevin Garnett [play Solid]
Απέφυγε τις συγκρίσεις με το 2008 λέγοντας ότι οι Lakers είναι άλλη ομάδα με τον Bynum και τον Artest. Για τον Kobe ότι τόνισε ότι είναι ο καλύτερος finisher στα Playoffs και τελείωσε βάζοντας στις δηλώσεις του τη στόφα του win hunter: "the work is not done and the goal hasn't been met"

Μπασκετικά match-ups:

Lakers Attacking
Rondo on Fisher: (50-50. Σχετικά αδιάφορο ζευγάρι. Ο Fish αποφεύγει τα λάθη στην επίθεση και δεν παίρνει τραβηγμένες ενέργειες. Θα βάλει τα ελέυθερα σουτ και τα δύσκολα σουτ, αλλά δε μπορεί να καταναλώσει αμυντική ενέργεια από τον Rondo. Οριακά θα έβαζα 60-40 υπέρ του Rondo)
Allen on Artest: (50-50. Το πιο αδιάφορο ζευγάρι είναι πάντα αυτό που περιλαμβάνει τον Artest να επιτίθεται)
Pierce/Allen on Κobe: (60-40 Lakers/70-30 Lakers. Kobe is on fire αυτόν τον καιρό, όποιος και να έρθει πάνω του, όσο καλή αμυντική διάθεση και να έχει)
Garnett on Gasol: (65-45 Lakers. O Pau είναι επιθετική ιδιοφυία. Τελειώνει όπως σκεφτεί τη φάση, παίζει γρήγορα ψήλα, με προσποιήσεις, καλές πάσες, ωραία σκριναρίσματα, hook με αριστερό-δεξί, ταμπλώ. Όσο κρατήσει ο Garnett χωρίς foultrouble θα είναι καλή φάση για τους πράσινους)
Perkins on Bynum: (60-40 Celtics: ο Β παίζει τραυματίας, ο Perkins έχει πολύ γρήγορα πόδια και θα του φράζει τον δρόμο πριν καν πλησιάσει. Δύσκολα να παίξει πάνω από 20 ποιοτικά λεπτά ο 7'1)

Celtics Attacking (Οι C's προτιμούν να αμύνονται βέβαια...)
Fisher/Kobe on Rondo: (10-90/40-60 Celtics. No comments για το α' ζευγάρι. Αν δούμε το 2ο -που πιστεύω δε θα το δούμε πολύ- ο Kobe αν θέλει μπορεί να περιορίσει περισσότερο τον Rondo, αν καταφέρει να προλάβει να μάθει το gameplay του φυσικά...
Kobe on Allen: (50-50. Ο Allen κάνει πολύ καλά playoffs και πρόκειται θα απειλεί πραγματικά πίσω από τη γραμμή, κάτι που αναγκάζει τον Kobe να τον μαρκάρει κανονικά. Το πόση ενέργεια θα έχει επιθετικά ο Allen όμως εξαρτάται κατά πόσο θα φθαρεί στην άμυνα, ειδικά όταν θα αναλαμβάνει το μαρκάρισμα του Kobe)
Artest on Pierce: (55-45 Celtics. Ο Artest παραμένει ο καλύτερος περιφερειακός αμυντικός και μπορεί να σπάσει τα νεύρα οποιουδήποτε. Στον αρχηγό θα βρεί ένα κορμί στα κυβικά του [109 κιλά περίπου με 115 του Ron] με μακριά χέρια και φοβερή ευχέρεια στο σκοράρισμα από κάθε θέση με κάθε τρόπο. Φοβερά playoffs και από τον Pierce. Μικρό προβάδισμα στη επίθεση υπέρ της αμύνης)
Gasol on Garnett: (60-40 Celtics. εξαρτάται από τα βήματα που θα του δίνει ο Ισπανός και πόσο γρήγορα μπορεί να παίζει την άμυνα στο pick n pop με τον Rondo. Αν παίξουν το γνωστό 1-2 σε πρώτο χρόνο και ο Garnett εκτελεί γρήγορα και από ψηλά ο Gasol θα έχει πρόβλημα)
Bynum on Perkins: (60-40 Lakers. Ο Perk είναι ο χειρότερος επιθετικός της Βοστώνης. Τελειώνει τις φάσεις που ξέρει ότι πρέπει να τελειώσει (time counting down, a good pass under the basket) no matter what the cost. Με άμυνα ψηλά στο σουτ ο Bynum θα γλιτώσει την ομάδα του από κάποιους πιθανούς πόντους.)

Όταν μπαίνει ο Odom θα έχουμε ένα ωραιότατο odd 80% για  τους Lakers, σε ένα πιθανό ζευγάρωμα Gasol-Perkins (ίσως τότε να δούμε Rasheed μέσα σε ένα πιο εξισορροπημένο matchup) και ένα ταιριαστό Odom-Davis.

Για τον πάγκο ισχύει η ανίσωση:
Bench > Odom

p.s. Practice Report: Κανονικά πήραν μέρος στην προπόνηση Rondo-Wallace, οπότε υπολογίζονται κανονικά. Ο Rondo λέγεται ότι βρίσκεται στο 90% περίπου της φυσικής κατάστασης, αλλά δεν τον χάλασε, αφού έλιωσε στο massage τόσες μέρες
"My body is fine," said Rondo. "These five days have definitely been great for me personally. I know it's great for the team, but for me I've been getting a lot of massages, a lot of treatment. I'm feeling better and better each day. The more time I get, the better I am. [Thursday], I'm sure I'll be back almost at 100 percent." [πηγή: Lucky guy Rondo (ESPN Report)]

2 σχόλια:

  1. Ωραια τα γραφεις απλα αν μπορεις να μεταφραζεις τις αναλυσεις η τις δηλωσεις των παικτων στα ελληνικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή