NBA Insights & Thoughts: Το ΝΒΑ blog που μια στο τόσο ανανεώνεται

29 Σεπ 2009

Παρουσίαση Ομάδων: Portland Trailblazers


Ο ενθουσιασμός στο maximum για τους φίλους των Blazers. Με το δυναμικό 54-28 στην διάρκεια της κανονικής περιόδου και την είσοδο στα playoffs, παρά την ετήσια απουσία του Martel Webster, την αστάθεια που συνεπάγεται η χρησιμοποίηση του Greg Oden, και την έλλειψη ενός πρωτοκλασάτου άσσου (χρήσιμος και καθαρό pg o Blake, αλλά δεν έχει καν all-star potential), η χρονιά μπορεί να θεωρηθεί ικανοποιητική.

Ο Brandon Roy εξελίσσεται από all-star σε super-star την ώρα που η βάση της ομάδας περιλαμβάνει παίκτες που ακόμη δεν έχουν φτάσει στο prime τους: Roy 25, Aldridge 24, Oden 21, Rudy 24, Outlaw 25, Webster 22, Batum 20, Bayless 21. Oι μεγαλύτεροι είναι οι...29ρηδες Przybilla και Blake.

Η πιο εμφανής έλλειψη ταλέντου εντοπιζόταν στη θέση 1 και γι' αυτό οι Blazers κινήθηκαν από νωρίς στην αγορά των free agents για την υπογραφή του περιζήτητου Hedo Turkoglu. Το στραπάτσο μετά τη στροφή και τη συμφωνία τελικά του Τούρκου με τους Raptors, άφησε ανοιχτό τον κίνδυνο το Portland να μείνει στάσιμο και χωρίς βελτίωση στον άσσο. Ευτυχώς γι'αυτούς ο επόμενος στόχος ήταν πιο εύκολος, καθώς τα χρήματα που ζητούσε ο all-star Andre Miller από τους 76ers για πολυετές συμβόλαιο δεν ήρθαν ποτέ και έτσι στα 33 του βρέθηκε στο ρόλο του οδηγού σε μια ομάδα από νέωπες.

H προσθήκη μοιάζει ιδανική, αφού η εμπειρία ενός βετεράνου με 10 χρόνια στην πλάτη σε όρους καθοδήγησης και οργάνωσης του παιχνιδιού, φαίνεται να είναι το κομμάτι που συμπληρώνει το puzzle μιας πετυχημένης ομάδας.

Στο draft night πήραν τα δικαιώματα 3 ταλαντούχων παικτών, τους οποίους και υπέγραψαν. Ήταν ο Καταλανός Victor Claver και οι γηγενείς Jeff Pendergraph και Dante Cunningham.

Δύο-τρία είναι τα σημεία ενδιαφέροντος για να παρακολουθήσω τους Blazers εφέτος:

· To στοίχημα με την δυνατότητα του Andre Miller να δέσει με την υπόλοιπη έτοιμη ομάδα των Blazers

· Η εξέλιξη και σταθεροποίηση του Brandon Roy στο top επίπεδο των elite guards(βλ. Wade-Lebron-Kobe-Anthony)

· Η ανάγκη να παράγει νούμερα ο Oden, με δεδομένο ότι θα μπει απολύτως υγιής στο παρκέ ξεκινώντας στην 5άδα και με τη θέληση να αποδείξει ότι δεν πρόκειται να καταλήξει σε ένα αποτυχημένο Νο1 Pick (http://blog.oregonlive.com/behindblazersbeat/2009/09/a_lighter_physically_and_emoti.html), αλλά σε έναν dominant ψηλό της δεκαπενταετίας που διανύουμε.

Κοιτώντας τον πάγκο τους θα έλεγες ότι πλέον διαθέτουν το απαραίτητο βάθος σε όλες τις θέσεις για να φτάσουν μέχρι τους Τελικούς. Διαθέτουν τον κατά πολλούς καλύτερο παγκίτη center στον Przybilla και super λύσεις στο 2 και στο 3. Απέκτησαν στο 3 έναν παίκτη με πολύ καλό μακρινό σουτ (Ime Udoka) και στο 4-5 θα ξεκουράζει τους βασικούς ένας παίκτης με σπάνια εμπειρία στα 36 του πλέον, ο Juwan Howard.

Στόχος οι ημιτελικοί της Δύσης και ανάλογα με το φορμάρισμα την κρίσιμη περίοδο του Απριλίου-Μαϊου ακόμα και οι τελικοί του ΝΒΑ.

Αναμενόμενη 5άδα: Miller-Roy-Batum-Aldridge-Oden

(πάγκος): Blake-Webster-Fernandez/Outlaw-Howard-Przybilla

Ρεκόρ: 57-60 νίκες

Πρόβλεψη: 1-2οι στην Northwest, 4-5οι στη Δύση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου