NBA Insights & Thoughts: Το ΝΒΑ blog που μια στο τόσο ανανεώνεται

29 Σεπ 2009

Παρουσίαση Ομάδων: Dallas Mavericks


To φετινό καλοκαίρι για τους fans των Mavericks ήταν από τα πιο ενδιαφέροντα των τελευταίων ετών. Και αυτό διότι τα τελευταία καλοκαίρια οι αξίες ήταν σταθερές: ο αμετακίνητος Γερμανός-σύμβολο του Dallas της τελευταίας δεκαετίας, ο all-star Josh Howard και ο πολύτιμος Jason Terry.

Βάλτε και τον Kidd που υπέγραψε την ανανέωση και θα τερματίσει 2ος στις περισσότερες assists όλων των εποχών μετά τον Stockton με τη φανέλα των Mavs. $ 25 εκ. για 3 χρόνια, είναι μια αρκετά καλή συμφωνία για τον καλύτερο playmaker της τελευταίας δεκαετίας, που, αν και στην κάθοδο της καριέρας του, μπορεί να ανταποκριθεί ικανοποιητικά στο ρόλο του καθαρού άσου και να οδηγήσει την ομάδα στα playoffs, αλλά μέχρι που…? Οι Mavericks το καλύτερο που κατάφεραν με τον Nowitzki στην ομάδα για πάνω από 8 χρόνια ως leader, ήταν οι τελικοί κόντρα στους Heat το 2006. Ο Cuban χρειαζόταν να πάρει μια απόφαση: αν θα ερχόταν η ώρα για ξήλωμα και ριζική ανανέωση με πιθανή ανταλλαγή του Ευρωπαίου star (ακούστηκε και αυτό) ή αν θα διατηρούσε τον κορμό και θα έβαζε νέο αίμα στην ομάδα.

Αποφάσισε το 2ο και με μια σειρά από μεθοδευμένες κινήσεις έφερε τον Shawn Marion στο Dallas, διατηρώντας ταυτόχρονα τον Josh Howard, το όνομα του οποίου αναμίχθηκε σε σενάρια ανταλλαγών (κυρίως αντί του Stephen Jackson των GSW και σε σχέση με τους Bobcats). Ο Marion που ουσιαστικά από τότε που δόθηκε ως αντάλλαγμα για τον O’Neal πριν περίπου 2 χρόνια δεν έχει καταφέρει να ταιριάξει με κάποιο σύστημα και να στεριώσει σε Heat και Raptors διαδοχικά. Οι Mavericks τον ήθελαν και τον πήραν και τώρα ξανασμίγει με τον Kidd μετά από τη συνεργασία των δύο στους Suns της προηγούμενης δεκαετίας. Ο ίδιος δηλώνει ενθουσιασμένος που βρέθηκε επιτέλους σε ομάδα που τον πιστεύει (κατά τη γνώμη μου από τους πιο underrated παίκτες της τελευταίας δεκαετίας) και αυτό θα του δώσει κίνητρο να δει αν μπορεί να φτάσει στο επίπεδο που ήταν πριν 3 χρόνια.

Σε άλλες κινήσεις ενίσχυσης του roster, αποκτήθηκε ο Drew Gooden, που είναι χρήσιμο επιθετικό εργαλείο και μπορεί να παίξει στο 4 και στο 5, αν προτιμηθεί πιο ελαφρύ σχήμα. Δεν αποκλείεται μάλιστα να δοκιμαστεί και σχήμα με τον Marion στο 5 με ομάδες που θα παίζουν small ball.

Ζήτημα παραμένει η κατάσταση και η διάθεση που θα εμφανίσει ο Josh Howard. Αφού βρέθηκε στην καλύτερή του φάση το 2006 και συνέχισε το 2007 συμμετέχοντας στο all-star game για να κλείσει με career best στους πόντους (19.9) έπεσε στους 18.0 φέτος, παίζοντας μόλις σε 52 παιχνίδια. Η υγεία του θα παίξει σημαντικό ρόλο στο ρεκόρ που θα γράψουν οι Mavericks για φέτος.

Το American Airlines Center είναι από τις δυνατότερες έδρες στο ΝΒΑ, και για το λόγο αυτό αμφιβάλω αν χάσουν πάνω από 10 παιχνίδια (πέρυσι έχασαν μόλις 9). Καλύτερο πλασάρισμα στην 8άδα των playoffs θα σημαίνει καλύτερη διαχείριση του παράγοντα-έδρα στην post-season και επομένως περισσότερες πιθανότητες για τους τελικούς της Δύσης.


Αναμενόμενη 5άδα: Kidd-Carol-Howard-Nowitzki-Dampier

(πάγκος): Barea-Terry-Marion-Thomas-Gooden

Ρεκόρ: 52-55 νίκες

Πρόβλεψη: 2οι στην Southwest, 4-5οι στη Δύση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου