NBA Insights & Thoughts: Το ΝΒΑ blog που μια στο τόσο ανανεώνεται

29 Αυγ 2009

Planning for 09-10

Με τον Αύγουστο να τελειώνει πια, οι περισσότερες ομάδες έχουν κάνει τις κινήσεις τους ενόψει της νέας χρονιάς. Είτε δοκιμάζοντας τον τζόγο τους στο Lotto των φετινών Draft, είτε υπογράφοντας free agents, είτε προβαίνοντας σε ανταλλαγές, τα rosters έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί.


Ελάχιστοι παίκτες δεν έχουν καταφέρει ακόμα να βρουν ομάδα με τα λεφτά που να ζητούν με πιο τρανταχτή περίπτωση έναν από τους κορυφαίους scorers του Game, τον Allen Iverson. Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια να εγκλιματιστεί σε μια ομάδα βασίζεται στο team spirit για να πρωταγωνιστεί, πέρυσι με τους Pistons, και τα απανωτά κρούσματα της γνωστής απειθαρχίας του (πιστόλα σε προπόνηση τη μέρα των Ευχαριστιών, ηθοποιία τραυματισμού στη μέση-"σιγά μην αποδειχθεί ότι δεν είμαι τραυματίας" στο τέλος της regular season), πλέον ζορίζεται ιδιαίτερα να βρει καν ομάδα να τον δεχτεί.

Για το χρηματικό αρχικά ζητούσε το τρελό ποσό των $ 7 εκ., τελικά συμβιβάστηκε με το veterans minimum. Αρχικά είχε προτιμήσεις στις ομάδες που θα ήθελε να παίξει (Miami, Memphis, Charlotte), τώρα έχει αρχίσει να παρακαλάει σχεδόν ("Memphis is a place that I would love to play. The Grizzlies have good young players with a great upside. I love the city of Memphis too. I would lead by example. I could show how important it is to work hard everyday, play the game the right way, & just like it's your last!") στο Twitter του.


πηγή: http://sports.yahoo.com/nba/blog/ball_dont_lie/post/Suicide-lines-Iverson-and-tweets-and-Grizzlies-;_ylt=AgQe1UkTJEJz0Q6sBRmjp6G8vLYF?urn=nba,185641

Πλέον δείχνει περισσότερο Ωρολογιακή Βόμβα όσο ποτέ:


-Πριν ένα χρόνο περίπου, τέλος Οκτώβρη, Thanksgiving Day. Ο προπονητής των Pistons (Curry) είχε να αποφασίσει αν θα γίνει προπόνηση ή όχι. Τελικά αποφασίζει να γίνει. Ο Iverson ήταν ο μόνος που δε συμμετείχε. Για την ακρίβεια είχε πάρει το αεροπλανάκι και έφυγε για να περάσει τη μέρα με την οικογένειά του. Την ίδια ώρα ο Rip είχε βάλει την ομάδα πάνω από τον ευατό του, παραχωρώντας τη θέση του αδιαμαρτύρητα στον ΑΙ.


-Άρχισε να γκρινιάζει όταν ερχόταν από τον πάγκο κι ενώ ήξερε ότι ο Hamilton είναι περισσότερα χρόνια στην ομάδα (άσχεται με το τι ιδέα έχει για τον εαυτό του).


-Όταν άρχισε ο Απρίλης στα 3 ματς που επιστρέφει μετά τον τραυματισμό του έρχεται από τον πάγκο. Δηλώνει τραυματίας (μέση) και οι Pistons αποφασίζουν να τον αφήσουν στη λίστα τραυματιών για το υπόλοιπο της κανονικής διάρκειας και των playoffs (κίνηση με σαφές νόημα).


Και όλα αυτά αφού είχε δηλώσει μετά την ανταλλαγή με τον BigShot ότι για πρώτη φορά στην καριέρα του πάει σε τόσο μεγάλη ομάδα και θα κάνει τα πάντα για να βοηθήσει την ομάδα να πετύχει τους στόχους της με όποιο προσωπικό -γι' αυτόν- κόστος: "Like I was telling Joe (Dumars) earlier today, I'm willing to sacrifice whatever I have to sacrifice to get it done. I've tried it my way plenty of my times. I've tried it different ways and it hasn't been done. Once again, I have to look at myself, I have to look in the mirror at myself and think of things I can do to help us to win a championship. Maybe there are some things I have to change."


Αν άλλαξε, μάλλον είναι προς το χειρότερο.Nα τι κερδίζει μια ΟΜΑΔΑ όταν βάζει στο roster της τον Iverson σήμερα...


Άλλοι παίκτες με αξιόλογες χρονιές πέυσι που μένουν ακόμη και σήμερα unsigned: Raymond Felton, Al Harrington, David Lee, Nate Robinson, Ramon Sessions.


Προσεχώς θα ακολουθήσει παρουσίαση των ομάδων για την 09-10 και predictions για την αναμενόμενη κατάταξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου